20.06.2024.

06:15

Foto: Shutterstock

Planeta

Putin zaprepastio Zapad! Bruje svi mediji: Formira se osovina... Rusija reagovala na masovnu histeriju neprijatelja!

- Poseta predsednika Rusije Severnoj Koreji i razvoj rusko-severnokorejskih odnosa su veoma uznemirili Zapad. Mediji su odmah pokrenuli kampanju formiranja 'osovine zla', šireći nove antiruske priče - napisao je Slucki na svom Telegram kanalu.

On je istakao da se oko ovog procesa i Rusije okuplja sve više predstavnika globalne većine.

- Pregovori Vladimira Putina i Kim Džong Una se na Zapadu doživljavaju kao 'zavera protiv atlantista'. Ipak, predsednik Rusije je jasno stavio do znanja da je cilj posete jačanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Pjongjangom. Razgovori su uključivali pitanja obezbeđenja bezbednosti i stabilnog razvoja Rusije i Severne Koreje, kao i obostrano korisnu saradnju na ravnopravnoj i međusobno poštovanoj osnovi - dodao je Slucki.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu koji su potpisale Rusija i Severna Koreja podrazumeva pružanje obostrane pomoći u slučaju agresije na jednu od zemalja.

- Potpisani danas sveobuhvatni sporazum o partnerstvu takođe predviđa pružanje uzajamne pomoći u slučaju agresije na jednu od potpisnika sporazuma - rekao je Putin.

U tom kontekstu, ruski lider je skrenuo pažnju na izjave SAD i drugih zemalja NATO-a o nabavci visokopreciznih sistema dugog dometa, aviona F16 i drugog sličnog naoružanja i tehnike za udare na rusku teritoriju.

- Ovo nije samo izjava, to se već dešava i sve je to grubo kršenje ograničenja koja su preuzele zapadne zemlje u okviru raznih vrsta međunarodnih obaveza - naglasio je Putin.

Kako je istakao, Rusija ne isključuje razvoj vojno-tehničke saradnje sa Severnom Korejom.

Pitanja bezbednosti i međunarodna tematika imali su značajno mesto u razgovorima sa Kim Džong Unom, dodao je ruski predsednik.