Autor: Informer.rs

19.06.2024.

13:38

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Sad je sve crno na belo! Osvanuo dokument koji je potresao Zapad! Putin i Kim udarili šamar Americi i satelitima!

U dokumentu piše da je Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saglasno na saradnju sa Narodnom Republikom Korejom po svim strukturnim pitanjima, ali i pružanju međusobne pomoći u slučaju agresije na jednu od zemalja, što je potvrdio i predsednik Rusije Vladimir Putin na kraju sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u Pjongjangu.

- Potpisani danas sveobuhvatni sporazum o partnerstvu takođe predviđa pružanje uzajamne pomoći u slučaju agresije na jednu od potpisnika sporazuma - rekao je Putin.

Pored toga, u dokumentu je navedeno da će ruska vlada sarađivati sa bilo kojim vladinim entitetom ili organizacijom iz Severne Koreje.

Dalje se navodi da se sporazum sklapa iz principijalnih razloga i zajedničke rešenosti za bolju budućnost i kulturno-ekonomsku razmenu.

Kada su novinari upitali predsednika Rusije Vladimira Putina u Pjongjangu da sporazum obuhvata i vojnu saradnju Putin je samo odgovorio: "Nije isključeno".

Informer

 

Generalni sekretar NATO pakta Jens Stoltenberg izrazio je negodovanje povodom zbližavanja Moskve i Pjongjanga, navodeći kako NATO ima informaciju o više od 1000 teretnih vagona koji železnicom prelaze u Rusiju.

- Naša procena je da su preko milion artiljerijskih granata koje je na frontu upotrebila ruska vojska, došle direktnno iz Severne Koreje - rekao je Stoltenberg.