Autor: Informer.rs

20.06.2024.

20:53

Foto: Youtube/Printscreen

Planeta

(VIDEO) Brutalno! Ruski dron razbucao ukrajinski oklopnjak i akciju pešadije!

Pojavili su se snimci drona koji pokazuju uništavanje ukrajinskog oklopnog transportera dok je transportovao pešadijsku jedinicu na položaje u blizini grada Časov Jar u ruskoj Donjeckoj Narodnoj Republici.

Vozilo, verovatno oklopno vozilo Kozak-7 ukrajinskog dizajna zasnovano na komercijalnoj Ford Super Duti šasiji, snimljeno je na snimku nadzora dronom kako se vozi van puta prema šumovitoj oblasti.

Oklopni transporter, koji se vidi kako ispaljuje postavljeni mitraljez prema nevidljivoj meti, iznenada biva uništen snažnom eksplozijom.

Nosač je očigledno pogodio protivtenkovsku minu, koja je, sudeći po jačini eksplozije, bila ili pojačana dodatnim eksplozivom ili je imala dve municije naslagane jedna na drugu.

Vozilo se na kraju prevrnulo i zapalilo.

Dvoje članova posade je očigledno preživelo eksploziju, požurivši da se sakriju u obližnjem žbunju nakon što su pobegli iz olupine.

Časov Jar, koji je dugo služio kao ključno logističko čvorište i glavno uporište ukrajinskih snaga u sukobu sa Rusijom, vodio je aktivne borbe tokom proteklih nekoliko nedelja.

Grad, podeljen na dva neravna dela velikim kanalom, nalazi se nekih 10 km zapadno od grada Artjomovska poznatog u Ukrajini kao Bahmut, koji je mesecima bio poprište intenzivnih borbi pre nego što su ga ruske snage zauzele u maju 2023.