Autor: Informer.rs

21.06.2024.

19:07

Foto: ria.ru/shutterstock

Planeta

Stravičan prizor na frontu! Broj stradalih vojnika potresao je Zelenskog, ovome se nije nadao!

- Oružane snage Ukrajine izgubile su do 4.290 vojnika , tenk Leopard nemačke proizvodnje, 19 oklopnih borbenih vozila, uključujući četiri oklopna transportera M113 američke proizvodnje, 53 vozila, 47 topova terenske artiljerije, kao i dva bacača MLRS - navodi se u saopštenju ministarstva.

Borbena grupa Centar je odbila 31 kontranapad, a Ukrajina je izgubila do 2.530 vojnika, dok je u borbama sa istočnom grupom Kijev izgubio do 970 vojnika.

Informer

 

Borbena grupa snaga Zapad je odbila 12 kontranapada i Kijev je izgubio do 3.330 vojnika, dok je u borbama sa severnom grupom Kijev izgubio do 1.980 vojnika.

Pored toga, borbena grupa Vostok preuzela je potpunu kontrolu nad naseljem Zagornoje u regionu Zaporožje, saopštilo je ministarstvo.

Informer

 

Ruske oružane snage izvele su 14 grupnih udara koristeći visokoprecizno kopneno i vazdušno oružje na skladišta ukrajinskih objekata, aerodrome, električne podstanice, poligone za obuku bespilotnih čamaca.

- Oružane snage Rusije su od 15. do 21. juna ove godine izvele 14 grupnih udara visokopreciznim vazdušnim i zemaljskim naoružanjem, kao i bespilotnim letelicama, pri čemu su pogodile: skladišta vojno-tehničke imovine, infrastrukturu. vojnih aerodroma, električnih podstanica koje su obezbeđivale rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine i mesta pripreme za upotrebu bespilotnih čamaca - saopštilo je ministarstvo.

Ukrajina je tokom protekle sedmice koristila ukupno 117 dronova na civilnim objektima u Rusiji, a oboreno ih je 114, saopštilo je ministarstvo.

Ukupno 37 ukrajinskih vojnika predalo se ruskim snagama prošle nedelje, saopštilo je ministarstvo.