22.06.2024.

16:57

Foto: EPA

Planeta

Radio je za Prigožina, sada je izneo šokantnu tvrdnju o njegovoj smrti! "Nijedan Vagnerovac vam to neće reći!"

 

Grišin je dao zapanjujuću izjavu o smrti svog šefa. On je rekao da ne veruje u smrt osnivača Vagnera Prigožina. Prema njegovim rečima, Prigožinova smrt je "mogla da bude inscenirana".

- Generalno, ja sam protiv svih fantazija, spekulacija i teorija zavere. Ali ne u ovom slučaju. Dok sam radio za Prigožina, brzo sam se navikao da se ničemu ne čudim i da budem spreman za najneobičnije zadatke - rekao je Boris Grišin u komentaru  za NEVS.ru.

- Postojao je period kada je Prigožin zapravo imao na raspolaganju privatne jurišne avione i frontalne bombardere. Mislim da za osobu sa takvom biografijom insceniranje sopstvene smrti uopšte nije nešto nemoguće. Nisam sreo nijednog Vagnerovca koji je verovao u Prigožinovu smrt - dodao je on.

Pripadnici Grupe Vagner zauzeli su Soledar i Bahmut, pružajući ogromnu pomoć regularnim ruskim trupama.

Podsetimo, Prigožin je poginuo 23. avgusta 2023. godine kada se njegov privatni avion u Tverskoj oblasti. Sa njim je stradao i Dmitrij Utkin, prvi komandant Vagnera, kao i još osmoro ljudi u letelici, od kojih tri člana posade. Neki veruju da je avionska nesreća nameštena. Međutim, genetsko testiranje je potvrdilo Prigožinovu smrt.