Autor: Informer.rs

23.06.2024.

21:04

Foto: Foto: Printscreen YouTube, Reuters

Planeta

Zapadu ne odgovara saradnja između pravoslavaca i muslimana u Rusiji! Narod će primorati Putina da odgovori na terorističke napade!

Kajtez kaže da su ovakvi akti odgovor Zapada na određene političke korake predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

- Napada se ono što je simbol i kičma Rusije, to su njene unutrašnje snage u Dagestanu i naravno Ruska pravoslavna crkva. Zapadu ne odgovara saradnja između pravoslavnog stanovništva, ruske crkve i muslimana. Zapad pokušava da napravi dodatnu eskalaciju i razvuče snage Ruske Federacije, a eskalaciju sukoba podigne na najviši nivo - navodi pukovnik.

Informer

Ilija Kajtez

Kajtez napominje da će "odgovor Rusa sigurno biti vrlo drastičan".

Oni sada moraju na neki način da odgovore jer po prvi put imamo takvu varvarsku demonstraciju sa oružjima zapadne proizvodnje da se gađaju nezaštićeni civili. Putin će morati da odgovori jer će to zahtevati njegov narod. Već vidimo da su u glavnom gradu Dagestana aktivirane specijalne jedinice. Rusija ima velika iskustva s tim sukobima na Kavkazu. Ona tu ima probleme maltene od Drugog svetskog rata. Eskalacija rata neće doneti ništa dobro Ukrajini niti njenom narodu. Velike sile uvek budu namirene na kraju, a gubitnik bude ta treća strana - zaključuje pukovnik.

Podsetimo, ranije večeras došlo je do dva, gotovo istovremena, teroristička napada na teritoriji Rusije, konkretno u Dagestanu i Abhaziji.