23.06.2024.

22:03

Foto: Informer

Planeta

Moskva nema dilemu, Amerikanci stoje iza masakra u Sevastopolju

Moskva poručuje da ovo neće proći bez odgovora, kao I das u Sjedinjene Američke Države, zajedno sa ukrajinskim vlastima, odgovorne su za namerni raketni udar ukrajinskih oružanih snaga na Sevastopolj!

“Dakle, odgovornost za namerni raketni napad na civile u Sevastopolju leži prvenstveno na Vašingtonu, koji snabdeva Ukrajinu oružjem, a takođe i na kijevskom režimu, sa čije teritorije je izvršen ovaj udar", poručuju iz Moskve.

Rusko Ministarstvo odbrane naviodi da sve komande za letove za američke operativno-taktičke rakete ATACMS unose američki stručnjaci na osnovu izviđačkih podataka SAD...

Moskva tvrdi da je ruska PVO je presrela četiri projektila, kao i da je . Eksplozija fragmentacione bojeve glave pete američke rakete u vazduhu dovela je do brojnih žrtava među civilima u Sevastopolju. Prema podacima Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, 124 osobe su povređene i povređene različite težine, uključujući 27 dece, od kojih su dvoje dece.

" Stanovnici grada nose cveće na fontanu u Komsomolskom parku nazvanoj po Mariji Bajdi“, navodi se u poruci je pres-služba gradske vlasti.