23.06.2024.

22:13

Foto: Reuters

Planeta

Načelnik policije dotrčao da pomogne kolegama, teroristi ga ubili! Strašni detalji horora u Dagestanu!

"Lekari nisu mogli da pomognu teško ranjenom čoveku koji je došao da pomogne svojim kolegama iz Derbenta, načelniku policijske uprave. On je preminuo nakon teškog ranjavanja“, napisala je u svom Telegramu šefica službe za štampu odeljenja Gajana Garieva.

Podsetimo, u Dagestanu je na snazi antiteroristička operacija nakon napada na dve pravoslavne crkve, sinagogu i punkt saobraćajne policije u Derbentu i Mahačkali, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije. 

U terorističkim napadima u Derbentu i Mahačkali, prema preliminarnim podacima, poginuli su sveštenik Ruske pravoslavne crkve i šest policajaca, dok je 12 ranjeno, prenala je agencija RIA Novosti. 

"Ukupno u Mahačkali i Derbentu do ovog trenutka je poginulo šest policajaca, a 12 je ranjeno", rekla je šefica pres službe republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova Gajana Garieva.

Kako je javio Interfaks, pozivajući se na predsednika Javne nadzorne komisije Dagestana Šamila Hadulajeva, militanti su ubili sveštenika u Derbentu, kao i čuvara crkvenog obezbeđenja u Mahačkali.

Dva militanta su ubijena u Mahačkali, navela je agencija i dodala da su još dva militanta privedena.
 

"Dvojica militanata su privedena, pokušali su da se sakriju u gomili turista, ali su ih policajci identifikovali i priveli", rekao je izvor za Interfaks.