24.06.2024.

06:00

Foto: Foto: Reuters, Printscreen

Planeta

(VIDEO) Horor u Rusiji! Objavljene nove stravične vesti! Veliki broj mrtvih policajaca nakon žestokog okršaja sa teroristima!

Naoružani napadači otvorili su vatru na sinagogu i dve pravoslavne crkve u Derbentu, kao i na policijsku kontrolnu tačku u Mahačkali.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u napadu ubijen i pravoslavni sveštenik, a sinagoga i pravoslavna crkva su zapaljene.

Agencije javljaju da je u Mahačkali, administrativnom centru Dagestana, došlo do uličnih borbi.

Lokalne agencije pišu da ima i civilnih žrtava.

Kako su istakle lokalne službe, situacija u republici je pod kontrolom državnih organa i policije. Operativne i istražne aktivnosti će se sprovoditi dok se ne otkriju svi učesnici "uspavanih ćelija", dodao je.

U nedelju uveče, grupa naoružanih ljudi pucala je na sinagogu i crkvu u Derbentu, usled čega su zgrade zapaljene. Skoro istovremeno stigla je vest o napadu na saobraćajnu policijsku kontrolnu tačku u Mahačkali. Pored toga, došlo je do još jednog napada u selu Sergokala, gde su napadači pucali na policijski automobil, ranivši jednog službenika.

U republici je uveden režim kontraterorističke operacije. Uprava Istražnog komiteta za Dagestan pokrenula je krivične postupke po članu "Terorizam".

Izvor iz bezbednosnih struktura republike saopštio je za RIA Novosti o hapšenju šefa okruga Sergokala u Dagestanu, Magomeda Omarova, čiji sinovi bi mogli biti povezani sa terorističkim napadima.