24.06.2024.

17:01

Foto: Twitter video printscreen

Planeta

Razmestili ATACMS, napali Sevastopolj - Rusi nisu ni primetili! Kako su uspeli - ovo je jedino objašnjenje

Lanseri sa projektilima ATACMS Oružanih snaga Ukrajine postavljeni su na brodove za suvo teretno vozilo, nakon čega se brod maskira u teretnoj luci Odesa u obične brodove za suvo teretno vozilo, piše Gazeta.Ru pozivajući se na Telegram kanal "Vojni biznis".

Ranije, posle udara Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj, Mihail Podoljak, savetnik šefa kancelarije Vladimira Zelenskog, rekao je da "na Krimu ne bi trebalo da bude mirnog života", a da su lokalni stanovnici "civilni okupatori".

U međuvremenu, podzemlje je izvestilo da su Oružane snage Rusije izvršile udar na područje fabrike teških dizalica Kraian u Odesi, gde se nalazilo skladište raketa zapadne proizvodnje.
Podsetimo, u nedelju je kijevski režim  izveo  teroristički napad sa američkim operativno-taktičkim raketama ATACMS opremljenim kasetnim bojevim glavama na plaži u Sevastopolju.

U napadu Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj  poginule su četiri osobe, među kojima dvoje dece. Medicinsku pomoć zatražila je 151 osoba, od kojih su 82 hospitalizovane.