24.06.2024.

19:24

Foto: profimedia

Planeta

Američka ambasadorka na ribanju kod Lavrova! Rečeno joj je da Vašington čeka odmazda za napad na Sevastopolj!

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, SAD snose „jednaku odgovornost sa kijevskim režimom za teroristički napad na Krimu". Rusija će preduzeti uzvratne mere zbog američkog podsticanja udara Kijeva na rusku teritoriju, naglasilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

- Ističe se da Sjedinjene Države, koje vode hibridni rat protiv Rusije i koje su zapravo postale strana u sukobu, snabdevaju Oružane snage Ukrajine najsavremenijim naoružanjem, uključujući rakete ATACMS sa kasetnim bojevim glavama koje se koriste protiv stanovnika Sevastopolj, čije misije ciljanja i ulaska izvode američki vojni specijalisti, snosi jednaku odgovornost za ovaj zločin sa kijevskim režimom - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova .

Juče je Sevastopolj napalo pet američkih raketa ATACMS opremljenih kasetnim bojevim glavama. Odbijajući raketni napad, ruska PVO je presrela četiri projektila. Rascepkana bojeva glava pete rakete eksplodirala je iznad plaže u Sevastopolju. Prema poslednjim podacima, 153 osobe su zadobile povrede različite težine. Četiri su umrla.

Komentarišući ovaj udar, sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov podsetio je na nedavnu izjavu Vladimira Putina da Rusija zna ko tačno cilja „ove apsolutno tehnološki složene rakete". 

- Ovo nisu Ukrajinci. Ovde se možete obratiti kao predstavnici medija. Samo pitajte moje kolege, sekretare za štampu u Evropi, posebno u Vašingtonu, zašto njihova vlada ubija rusku decu - rekao je sekretar za štampu tokom poziva za štampu.