24.06.2024.

20:50

Foto: Shutterstock

Planeta

Brisel sumnja da je Sevastopolj gađan raketama ATACMS! Ukrajinci objavili video lansiranja američkih projektila na Krim

TASS ne daje ceo tekst odgovora. Kako piše agencija, Peter Stano je rekao da su izjave ruskih vlasti o akcijama Ukrajine i njihovim posledicama „približne nuli pouzdanosti". TASS je takođe ukazao da je sličan zahtev uputio i NATO-u.

Sevastopolj je napalo pet američkih projektila ATACMS sa kasetnim bojevim glavama. Sistemi protivvazdušne odbrane uspeli su da presretnu četiri rakete, peta je imala fragmentaciju bojeve glave iznad plaže u Sevastopolju. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da rakete ATACMS kontrolišu američki specijalisti na osnovu američkih satelitskih izviđačkih podataka. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Sjedinjene Države snose „jednaku odgovornost kao i kijevski režim" za napad.

U međuvremenu su i Oružane snage Ukrajine ponovile lansiranje raketa ATACMS u pravcu Krima, a snimak lansiranja osam projektila iz lansera M270B preko teritorije Krima objavili su ukrajinski resursi. 

Američke granate presretnute su u oblasti Jevpatorije.Snimak lansiranja osam projektila iz lansera M270B preko teritorije Krima objavili su ukrajinski resursi.