25.06.2024.

16:10

Foto: Foto: Printscreen/X, Shutterstock

Planeta

Putin izgubio strpljenje! Ovo menja sve u Ukrajini! Šokantan potez Zapada i Kijeva izazvao žestoke reakcije!

- Putin je poznat po svojoj opreznosti, proračunatosti i strpljenju. Ali i njegovo strpljenje ima granice, i bojim se da ovo može biti prelomna tačka - stoji u objavi.

Dejvis je dodao da za Zapad, uz velike rizike, nema proporcionalne koristi od dozvole za napade na rusku teritoriju. Po njegovom mišljenju, takav potez neće poboljšati situaciju za Ukrajinu na frontu.

- Samo rizik, bez ikakve nagrade. Bojim se da ćemo uskoro shvatiti da grešimo u skoro svim tačkama - naglasio je on.

Ukrajinske snage su 23. juna izvele namerni teroristički napad na Sevastopolj sa pet američkih operativno-taktičkih raketa ATACMS, opremljenih kasetnim bojevim glavama. Tokom odbijanja raketnog napada, ruska protivvazdušna odbrana presrela je četiri rakete. Eksplozija bojeve glave pete američke rakete u vazduhu dovela je do brojnih žrtava među civilima u Sevastopolju. Poginulo je pet osoba, uključujući dvoje dece. Prema poslednjim podacima, više od 151 osoba je povređena, od kojih je 82 hospitalizovano, uključujući 27 dece.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da Vašington, zajedno sa ukrajinskim vlastima, snosi odgovornost za napad, jer se planovi leta za američke operativno-taktičke rakete ATACMS unose od strane američkih stručnjaka na osnovu podataka iz sopstvene satelitske obaveštajne službe SAD.