28.06.2024.

13:00

Foto: Reuters

Planeta

Psihijatar analizirao govor tela Trampa i Bajdena! "Čini se da su mu dali nešto, ali napravili su ovu grešku..."

- Čini se kao da je Bajden bio na nekom leku za poboljšanje performansi, ali to je bila ili manja doza ili manje moćan lek - kaže za Sputnjik Kerol Liberman, psihijatar i autor bestselera sa sedištem na Beverli Hilsu, u Kaliforniji.  

Koje su skrivene poruke u Bajdenovom govoru tela?

- Bajden je pokazao neke od tipičnih znakova laganja, kao što su nedostatak vazduha, ukočeno telo, buljenje, mešanje i sve veće poteškoće u pokušaju da govori - kaže Liberman i dodaje da je predsednik SAD imao šupalj pogled, drhtav glas i izgledalo je kao da možda neće izdržati čitavih 90 minuta - da će se srušiti baš tu.

- Njegov najupečatljiviji problem, koji gledaoci nisu mogli da ne primete, bio je da se gubio usred rečenica - ističe Libermanova.

Šta je rekao Trampov govor tela?

Za razliku od Bajdena, bivši američki predsednik Donald Trampo "bio je mnogo jači i strastveniji" kada je govorio šta nije u redu sa njegovom zemljom, videla se i "njegova želja da to popravi".  

- Izneo je mnogo sjajnih tačaka. Volela sam kada je rekao da ne razume šta je Bajden upravo rekao, kao i da ne misli da ni Bajden to nije razumeo. Nije želeo da se pretvara da Bajden govori smisleno - rekla je Kerol Liberman.   

Tramp je, pak, pustio da se pokaže njegov narcizam kada je stalno govorio da je njegova politika najveća i da ga svi vole.   

- Ovo je uglavnom tačno, ali ljudima koji vole da kažu da je narcis dao je potvrdu. Mora malo da ublaži ovo kako bi se prbližio većem broju ljudi - kaže ona i zaključuje:

- Nema sumnje da je Tramp izašao kao pobednik predsedničke debate.