Autor: Informer.rs

28.06.2024.

16:28

Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Planeta

Bajdenova noćna mora se ostvarila?! Nakon debate demokrate ga napuštaju?

Debatni nastup Džoa Bajdena bio je „noćna mora“ za njegovu Demokratsku stranku, napisala je Ejmi Parnes sa Hila , citirajući jednog Bajdenovog saveznika koji je rekao: „Gledam nas kako gubimo ove izbore u usporenom snimku“.

Nastup u četvrtak uveče izazvao je jezu anksioznosti kod demokrata koji se plaše da bi gubitak Bajdena mogao da sruši druge kandidate, piše jutarnji bilten Hila.

Jedan demokrata rekao je za medije:

Informer

 

Bajdenov tim treba da ga ubedi da se povuče i ima otvorenu konvenciju. Ako bi Bajden ipak odlučio da ne ide na reizbor u novembru, Demokratska nacionalna konvencija u Čikagu, koja se održava od 19. do 22. avgusta, morala bi da nominuje nekog drugog.

Brojne demokrate su ukazale da strahuju od druge debate, pored čega su brojni guverneri saveznih država izrazili mišljenje da ne postoji realna šansa da ostanu na i svojim državama ukoliko budu ostali uz Džoa Bajdena.

Sa druge strane tokom debate Donald Tramp je nekoliko puta rekao da ne može da odgovori na Bajdenova pitanja zato što priča nejasno i nepovezano, ali i da je sasvim siguran da ni sam Bajden ne razume svoj govor.