Autor: Informer.rs

28.06.2024.

16:48

Foto: Foto: Shutterstock

Planeta

Kanađani udarili na Izrael! Stigle sankcije kojima se Netanjahu nije nadao!

Kanada je u maju sankcionisala četiri izraelska pojedinca u prvoj seriji mera protiv nasilja ekstremističkih doseljenika na Zapadnoj obali.

- Ovaj krug sankcija navodi sedam pojedinaca i pet entiteta zbog njihove uloge u omogućavanju, podršci ili finansijskom doprinosu aktima nasilja izraelskih ekstremističkih doseljenika protiv palestinskih civila i njihove imovine - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se dodaje da je Kanada sankcionisala Bena Ziona Gopštajna, Danijelu Vajs, Ejnana Ben-Nira Amrama Tandžila, Elišu Jereda, Elija Federmana, Meira Mordehaja Etingera i Šaloma Zihermana, saopštio je GAC. Entiteti su Amana, Hilltop Iouth, Lehava, Moshe's Farm i Zvi's Farm.

Informer

 

Izraelski ekstremistički doseljenici podsticali su nasilje koje je dovelo do gubitka života i uništavanja imovine i poljoprivrednog zemljišta na Zapadnoj obali, saopštio je GAC.

Napadi su takođe rezultirali prisilnim raseljavanjem palestinskih zajednica i degradirali bezbednost Izraelaca i Palestinaca, dodaje se.

Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je u februaru da je nasilje naseljenika na Zapadnoj obali neprihvatljivo i da ugrožava izglede za mir i stabilnost, kao i put ka " apsolutno suštinskom " rešenju sukoba sa dve države .