29.06.2024.

14:27

Foto: informer.rs

Planeta

Napad u Beogradu udarna vest u izraelskim medijima! Ministarstvo spoljnih poslova izdalo hitno saopštenje!

''Danas se dogodio pokušaj terorističkog napada u blizini izraelske ambasade u Beogradu. Ambasada je zatvorena i niko od osoblja ambasade nije povređen. Povređen je lokalni policajac. Okolnosti incidenta se istražuju“, navodi se u saopštenju izraelskog ministarstva.

Izraelski mediji kao udarnu objavili su vest o napadu u Beogradu, prenoseći izjave srpskih zvaničnika. Jerusalem post pod naslovom "Policajac koji čuva izraelsku ambasadu u Srbiji pogođen strelom, ubio napadača" objavio je vest iz Beograda, navodeći izjavu potpredsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivice Dačića koji je potvriod da je oko 11 časova nepoznato lice pucalo iz samostrela u pripadnika Žandarmerije na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat.

"Policajac (34) upotrebio je oružje u samoodbrani i neutralisao napadača, koji je preminuo od zadobijenih rana. Svestan je prebačen u Urgentni centar, gde će biti urađena operacija. Ispituju se sve okolnosti napada i mogući motivi", prenosi Jerusalem post reči ministra Dačića.

Dačić je istakao da se radi o terorističkom napadu usmerenom protiv države Srbije i Žandarmerije.
Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo, saopšteno je iz MUP-a.