02.07.2024.

07:10

Foto: Reuters/Društvene Mreže

Planeta

Rusi rešili da završe sve! Ovo će prvo uraditi Americi, a onda je na redu Kijev: Moskva kreće u realizaciju svih planova SVO!

- Mislim da bi najbolja opcija bila da SAD odbiju, na primer, zbog fiskalnih ograničenja, da nastave da finansiraju kijevsku huntu. Posle toga ćemo ostvariti svoje ciljeve sa manje gubitaka - rekao je on u intervjuu za Ukraina.ru.

Kao rezultat toga, prema njegovim rečima, „Istočni deo, centralna i cela južna Ukrajina (odnosno prvobitne ruske zemlje) će se vratiti Rusiji“. Na preostaloj teritoriji, rekao je on, „biće stvorena potpuno demilitarizovana i regularna država“. Istovremeno, neki delovi bi mogli da pripadnu Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

Po mišljenju politikologa, „Mi se ne borimo protiv Ukrajine i nesrećnih, drogiranih Ukrajinaca, koje su njihova korumpirana elita i njihovi gospodari, bacili u „mlin za meso“.

- Mi se borimo protiv Zapada“, rekao je Karaganov. – Naravno, udarićemo ukrajinsku vojsku, jer je ona zapravo angažovana, ali naš glavni cilj je da otreznimo Zapad i nateramo ga da puzi nazad. …Ukrajinski narod se delimično stavio u ovu poziciju – da bude „topovsko meso“ u sukobu Zapada i Rusije - kaže Karaganov.

Napomenuo je, da „što pre bude poražena kijevska hunta, to će biti bolje za buduće generacije stanovnika današnje Ukrajine“.