30.06.2024.

13:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Mreže gore! Bajden iznervirao sve, pljušte uvrede! Potez nakon debate izazvao žestoke reakcije, šta je hteo da postigne?!

Bajden je objavio odgovarajući video na X-u, napominjući da "s nestrpljenjem" očekuje sledeću posetu ovom mestu. Na snimcima se vidi kako predsednik zajedno sa suprugom Džil ulazi u restoran, nakon čega razgovara s posetiocima.

- Kao predstava. Toliko lažno - napisala je korisnica @ValentinaForSOS.

- Podnesi ostavku - zahtevao je @Liberacrat.

- Ovo je potpuno režirano, tim ljudima su verovatno platili da budu tamo - pretpostavio je @hodgetwins.

- Džo, izgledaš življe u restoranu Waffle nego na sceni tokom predsedničkih debata. Čini se da si prikladniji za posao menadžera tog restorana. Ali ne verujemo ti da vodiš državu! - naveo je @XVanFleet.

- Rukuješ se?!? Ako si imao simptome prehlade, zašto nisi nosio masku i gde je tvoj test na COVID? - upitao je @MrWickwire, aludirajući na izveštaje o prehladi zbog koje je Bajden, kako su mediji pisali, imao problema s glasom tokom debata.

Korisnik @Just_A_Dude_AZ objavio je ironičnu sliku na kojoj piše: "Bajdenu ne treba test mentalnih sposobnosti. Treba onima koji glasaju za njega".

Američki mediji slažu se da Bajden nije imao uspešan nastup na prvim debatama s Trampom, koje su se održale u noći između četvrtka i petka. Aktuelni američki predsednik se mucao i pravio pauze, ne uvek jasno formulirajući misli, a na kraju događaja kamere su zabeležile trenutak kada mu je supruga Džil pomogla da siđe niz stepenice.

Sada političari i novinari govore o mogućnosti da demokrate odustanu od Bajdena kao kandidata za predsednika i zamene ga drugim kandidatom.