01.07.2024.

06:00

Foto: Printscreen/RIA Novosti

Planeta

(VIDEO) Udarna vest iz Rusije! Rusi došli u posed američkog oružja koje ih je masakriralo! Objavljen snimak koji će razbesneti Vašington!

RIA Novosti prvi put prikazuju unutrašnju strukturu rakete koja se isporučuje iz SAD-a u Ukrajinu.

"Predstavljeni su bojevi delovi rakete ATACMS. Sistem za navođenje sadrži tri laserska prstenasta žiroskopa, zahvaljujući kojima raketa zadržava postavljenu balističku putanju. GPS antena omogućava korekciju na početnom i završnom delu balističke putanje. Možemo analizirati rad sistema rakete tokom cele putanje leta, uključujući osnovu za korekciju i koliko se putanja može korigovati, jer raketa leti složenom balističkom putanjom. Poznavanje kanala za korekciju je ključno", izjavio je sagovornik agencije.

Sjedinjene Američke Države počele su da isporučuju balističke rakete ATACMS Ukrajini 2023. godine. Ove rakete proizvodi korporacija Lokhid Martin. Rakete imaju kalibar od 610 milimetara, dužinu od 4 metra i masu od 1,6 tona. Domet modifikacije Block 1 je 165 kilometara.

Podsetimo, nedavni raketni napad na Sevatopolj u kojem je poginulo petoro ljudi a ranjeno više od 150, izveden je sa pet američkih operativno-taktičkih raketa ATACMS opremljenih kasetnim bojevim glavama.

Kako tvrde ruski analitičari, američkim raketama ne upravljaju Ukrajinci, a sve komande za letove unose američki stručnjaci na osnovu izviđačkih podataka SAD.