01.07.2024.

15:10

Foto: AP/Reuters/printskrin

Planeta

Putin dao naređenje! Đavo odneo šalu, Amerika će platiti: Kremlj otkrio kakav odgovor spemaju, sve sad zavisi od Vašingtona!

- Očigledno je da je mala verovatnoće da će takve informacije nekako biti objavljene. Ipak je to vrlo delikatna oblast povezana sa odbranom i bezbednošću - odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da li će Rusija objaviti regione u kojima bi mogle da budu razmeštene pomenute rakete.

On je napomenuo da u isto vreme predsednik Vladimir Putin pokreće tu temu i da će, shodno tome, kako proces bude odmicao, biti dostupne neke informacije.

Govoreći o mogućnosti dijaloga sa Ukrajinom, portparol je podsetio da je predsednik više puta rekao da je Rusija otvorena za svaki dijalog u cilju postizanja ciljeva Moskve.

Ranije je ruski lider Vladimir Putin na operativnom sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije izjavio da Moskva, po svemu sudeći, treba da pokrene proizvodnju raketa srednjeg i malog dometa, kao i da će odluke o njihovom razmeštanju biti donete u skladu sa aktivnostima Sjedinjenih Američkih Država.