02.07.2024.

14:09

Foto: Foto: Printscreen/X

Planeta

Apokaliptični prizori! Poplave prave haos po Evropi, u Švajcarskoj najmanje četvoro mrtvih! (VIDEO)

Najmanje četiri osobe su poginule, a jedna se vodi kao nestala zbog poplava ovog vikenda u južnoj Švajcarskoj, saopštila je lokalna policija, prenose švajcarski državni mediji i CNN.

Tri osobe su poginule u klizištu u dolini Mađa, javio je švajcarski javni servis SRF.

Policija u švajcarskom kantonu Vale saopštila je da je još jedan muškarac pronađen mrtav u hotelu u Sas-Grundu, dodajući da prvi nalazi ukazuju da ga je bujica iznenadila.

U toku je i potraga za 52-godišnjim muškarcem koji je nestao u selu Bin od subote uveče, dodala je kantonalna policija Valea u saopštenju za javnost u nedelju. Kancelarija javnog tužioca otvorila je istragu o slučaju nestalog čoveka u Binu i čoveka pronađenog mrtvog u Saas-Grundu, saopštila je policija.

U poznatom zimskom centru Cermat takođe je došlo do jakih bujičnih poplava, pogledajte apokaliptične prizore:

80 spasilačkih misija u severnoj Italiji

Poplave, oluje sa grmljavinom i klizišta takođe su pogodile različite regione u severnoj Italiji.

Italijanski vatrogasci u severnom regionu Pijemont saopštili su da su izveli oko 80 spasilačkih operacija, evakuišući desetine ljudi.

Dve odrasle osobe i jedna tromesečna devojčica spašeni su nakon što ih je voda u porastu ostavila zaglavljene u automobilu između Montanara i San Benjo Kanavezea, saopštili su vatrogasci.

Iz severozapadne planinske regije Valje da Osta koja se graniči sa Švacarskom i Francuskom dolaze šokantni prizori.

U dolini Lanzo, na severozapadu Italije, kiša je padala više od deset sati, a reka Stura je nabujala iznad bezbednih nivoa, navodi La Stampa.

Podsetimo, početkom juna, najmanje četiri osobe stradale su u Nemačkoj, kada je, nakon jakih padavina, poplaplavni talas zadesio pokrajine Bavarsku i Baden-Virtemberg.

Zbog višednevnih obilnih padavina reke i potoci u mnogim područjima su se izlili iz korita, a hiljade ljudi su morale da napuste svoje kuće.