02.07.2024.

16:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Nije Rusija! Ovi će uništiti NATO, EU i Ukrajinu?! Dolazi dan kada se odlučuje sudbina Zapada, sve oču uprte u jednu tačku!

"Prognoze za rezultate drugog i odlučujućeg kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj, koji će se održati za šest dana, ukazuju na to da će krajnje desno Nacionalno okupljanje zabeležiti trijumfalnu pobedu, dok će lideru zemlje Emanuelu Makronu preti sramota", navodi se u članku.

Iako će Makron zadržati predsedničku funkciju, njegov autoritet će biti poljuljan, a mesto premijera zauzeće neko iz Nacionalnog okupljanja Marin Le Pen ili iz koalicije levih "Novi narodni front", piše Blumberg.

Poraz Makronove stranke dovešće do toga da druga najvažnija zemlja EU bude vođena pristalicama prestanka pomoći Ukrajini i političarima koji simpatizuju predsednika Rusije Vladimira Putina. Ovo će destabilizovati Evropsku uniju i NATO, kao i ugroziti dalju pomoć Kijevu, zaključuje Blumberg.

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske saopštilo da desna stranka Nacionalno okupljanje vodi u prvom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj sa 34,2% glasova. Na drugom mestu je koalicija levih stranaka "Novi narodni front", koju čine Nepokorena Francuska (LFI) Žan-Lika Melanšona, Socijalistička partija (PS), Komunistička partija (PCF), Zeleni (EEVL) i Radikalna nova antikapitalistička partija (NPA), sa 29,1% glasova. Predsednički blok "Zajedno za Republiku", koji čine stranka "Preporod" (Renaissance), centristi iz "Demokratskog pokreta" (Modem) Fransoa Bajrua i "Horizonti" (Horizons) bivšeg premijera Eduara Filipa, zauzeo je tek treće mesto sa 21,5% glasova.