02.07.2024.

18:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Katastrofa za ceo svet! Vest o Ukrajini odjeknula kao bomba: Ni Rusi ni Amerikanci neće stati, svi čekaju prelomni događaj, a onda...

"Ukrajina nema nikakve šanse da se nada miru do novembra, kada će biti održani predsednički izbori u SAD. Sada će obe strane u sukobu odugovlačiti kako bi videle šta će se dogoditi. Sjedinjene Države žele da ovu situaciju zadrže u stanju neizvesnosti, jer poraz Ukrajine može garantovati i poraz Bajdena na izborima", smatra bivši obaveštajac.

Makgovern je takođe istakao da je Rusija trenutno sklonija pregovorima sa Vašingtonom nego sa Kijevom. Podsetio je na telefonski razgovor između ministra odbrane Rusije i šefa Pentagona, održan prošle nedelje na inicijativu američke strane.

Ministri odbrane Rusije i SAD su 26. juna održali telefonski razgovor i razmenili mišljenja o situaciji oko sukoba u Ukrajini. Andrej Belousov je ukazao Lojdu Ostinu na opasnost dalje eskalacije situacije u vezi sa nastavkom isporuka američkog naoružanja za OSU. Prethodni razgovor između ministara odbrane Rusije i SAD održan je 15. marta 2023. godine.