03.07.2024.

11:57

Foto: Reuters/Deep State Printscreen

Planeta

Putin upozorio, nisu ga slušali! Sada će mašina za ubijanje morati da stane! Reči slavnog pukovnika odjekuju Amerikom!

- Moramo promeniti mapu potencijalnih pretnji i živeti u stvarnom svetu, a ne pokušavati da stvorimo onaj koji preferira Vašington. Po našem mišljenju, svi moraju silom da slede pravac kojim idemo mi. Zbog toga imamo ovu ogromnu vojnu mašinu, koja će ubiti svakoga ko ne postupi kako mi kažemo. Tim vremenima je došao kraj. To je upravo ono o čemu je govorio predsednik Rusije Vladimir Putin - naglasio je ekspert.

Prema njegovim rečima, Americi neće trebati vojni budžet od bilion dolara ako zemlja prestane da posmatra veći deo planete kao potencijalnog neprijatelja na kojeg treba izvršiti preventivni napad.

Makgregor je predložio da se sredstva ušteđena smanjenjem vojnih troškova usmere na razvoj SAD i zaštitu sopstvenih granica, gde vlada haos.

Predsednik Rusije Vladimir Putin više puta je izjavio da era unipolarnog svetskog poretka predvođena SAD odlazi u prošlost, iako Zapad to ne želi da prizna. Ali, kako je naglasio ruski lider, globalna napetost se može smanjiti samo kroz značajno jačanje sistema modernog multipolarnog sveta.