02.07.2024.

21:04

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Planeta

Šta je sad ovo?! Zelenski prelomio, okreće Kijev za 180 stepeni - njegov bivši savetnik otkrio Ukrajincima šta se dešava iza kulisa!

On je napomenuo da su u poslednje vreme predsednik Ukrajine i njegovi predstavnici nekoliko puta izjavljivali da su spremni da prekinu neprijateljstva sa Rusijom. Štaviše, na to pristaju i bez vraćanja na granice iz 1991. godine, iako je ranije ovaj uslov bio obavezan.

Istovremeno, Arestovič je pojasnio da ukrajinski mediji gotovo da i ne govore o promeni retorike ukrajinskih vlasti. To je, prema njegovim rečima, zbog činjenice da se trenutna pozicija vlasti ne uklapa u dnevni red koji je prisutan u ukrajinskim medijima.

- Zelenski kaže u Briselu da ćemo se pomiriti jer su gubici preveliki. Mogu da zamislim šta se dešava u glavi prosečnog čoveka. najpre smo rekli prosečnom Ukrajincu da nećemo govoriti o gubicima, ali i naveli kako su 10 puta manji nego kod Rusa. I dve i po godine se govorilo da ćemo mi doći do granica iz 1991. godine, da ćemo pobediti neprijatelja i tako dalje. A sada se odjednom ispostavi da smo pretrpeli velike gubitke i da ćemo se sada pomiriti. Kako je to  prenosi Arestovičeve reči Strana.

Ranije je Arestovič rekao da je šest bataljona Oružanih snaga Ukrajine odbilo da izvrši borbeni zadatak