03.07.2024.

15:40

Foto: Printscreen/Telegram

Planeta

Ludaci hoće uništenje sveta! Ovo se upravo razmatra na Zapadu: Ako donesu odluku, rakete će padati i po Moskvi?!

"Grupa zvaničnika u SAD i inostranstvu zalaže se za ukidanje preostalih ograničenja. Među njima je i generalni sekretar NATO-a", navodi se u članku.

U ponedeljak je Volodimir Zelenski izjavio u intervjuu za Filadelfija inkvajerer da SAD treba da dozvole Ukrajini da koristi američke rakete za napade duboko u teritoriji Rusije, uključujući vojne aerodrome. Prema njegovim rečima, odluka predsednika SAD Džoa Bajdena da dozvoli Ukrajini da udaraju po teritoriji Rusije koja se graniči sa njom nije dovoljna.

Krajem maja, predsednik Vladimir Putin je izjavio da predstavnici NATO zemalja treba da budu svesni "s čime se igraju" kada govore o planovima da dozvole Kijevu da izvršava udare po "legitimnim ciljevima" duboko u ruskoj teritoriji koristeći raketne sisteme koje je Zapad isporučio Ukrajini.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, istakao je da zemlje Alijanse svesno podižu nivo tenzije, provocirajući Ukrajinu na nastavak besmislene ratne eskalacije. On je naglasio da će ovo neminovno imati svoje posledice i da će na kraju naneti veliku štetu interesima onih zemalja koje su izabrale put eskalacije konflikta.