03.07.2024.

09:21

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Šamarčina Globalnog juga zapadnim hegemonima! Rusi dočekani kao carevi, Venecuela je uz Putina! (FOTO, VIDEO)


- Poseta ove ruske fregate i cele njene posade nosi poruku mira, harmonije i zaštite, jer smo mi narodi koji brane našu voljenu Otadžbinu i ceo svet - rekao je Suarez.

On je istakao da Rusija i Venecuela "sa geopolitičkog stanovišta" brane multipolarni svet.

- Ovaj koncept dele i naša ruska braća, naš narod sa čelu sa predsednikom Nikolasom Madurom, kao i ruski predsednik Vladimir Putin - dodao je gradonačelnik.

Prethodno, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je odred brodova Severne flote Rusije, koji se sastoji od fregate i srednjeg morskog tankera, stigao u luku La Gvaira u Venecueli.

Boraviće tamo nekoliko dana, nakon čega će mornari iz Severnog mora nastaviti da izvršavaju svoje zadatke u vodama Atlantskog okeana, saopštilo je ministarstvo odbrane Rusije.

Prema saopštenju ministarstva, odred brodova Severne flote krenuo je 17. maja na još jedno dugo putovanje. Glavni ciljevi kampanje su demonstracija zastave i obezbeđenje pomorskog prisustva u operativno važnim oblastima okeanske zone.

Podsetimo, pomorska udarna grupa Severne flote, koja uključuje nuklearnu podmornicu APL „Kazanj“, fregatu „Admiral Gorškov“, tanker-snabdevač „Akademik Pašin“ i spasilački tegljač „Nikolaj Čiker“, u okviru daleke plovidbe uplovila je 12. juna u luku Havane.