05.07.2024.

05:00

Foto: Reuters

Planeta

Počinje sveopšti rat! Stravične vesti iz Rusije! Sve što ste do sada videli, zaboravite - kreće nešto mnogo strašnije! "Amerika je odlučila..."

Ranije je portparol Pentagona, Patrik Rajder, na brifingu izjavio da Oružane snage Ukrajine (OSU) mogu koristiti američko dalekometno oružje za napade na teritorije Rusije koje SAD smatraju suverenim delom Ukrajine, uključujući Krim.

- Zapad je agresivno nastrojen jer vidi kako se kijevski režim raspada, zbog čega su tamo pojačane aktivnosti s ciljem da se sukobu da novi impuls i pretvori u punu ratnu eskalaciju. Otuda i isporuka lovaca F-16 Kijevu - rekao je Šeremet za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, došlo je vreme da civilizovani svet stavi tačku na režim Džoa Bajdena, koji je Sjedinjene Američke Države pretvorio u zemlju koja širi međunarodni terorizam i ubistva.

Predsednik Vladimir Putin je krajem maja izjavio da predstavnici NATO zemalja treba da budu svesni "s čim se igraju" kada govore o planovima da dozvole Kijevu napade na "legitimne ciljeve" duboko unutar teritorije Rusije raketnim kompleksima koje je Zapad isporučio OSU.

Portparol Dmitrij Peskov je istakao da zemlje alijanse svesno ulaze u novi ciklus napetosti, provocirajući Ukrajinu na nastavak besmislenog rata. Ovo će neminovno imati svoje posledice i na kraju naneti veliku štetu interesima zemalja koje su krenule putem eskalacije konflikta, naglasio je on.