04.07.2024.

07:40

Foto: Shutterstock

Planeta

Strava i užas! Svetsko krvoproliće kreće usred SAD?! Jedna grupa spremna da napravi haos, pukovnik upozorio: Veoma aktivna ćelija...

- Svi trenutno ignorišu situaciju na granici sa Meksikom. Sekretar unutrašnje bezbednosti Alehandro Majorkas ju je otvorio, a 'Hezbolah' ima veliku aktivnu ćeliju u Meksiku. Sada su agenti 'Hezbolaha' prisutni u svim saveznim državama. I nisu sami – mnogo je i pripadnika Islamske države - upozorio je Makgregor.

Bivši savetnik Pentagona smatra da ni zatvaranje granice neće spasiti SAD od sukoba. Umesto islamista, Vašington će se boriti s meksičkim narkokartelima, koji neće oprostiti prekid njihovih trgovinskih tokova. Makgregor je izrazio zabrinutost da će saveznici narkomafije postati milioni migranata iz različitih zemalja koji već žive u SAD.

- Zato predsednički kandidat Donald Tramp govori o Trećem svetskom ratu. Dobićete ga ovde, unutar naše zemlje. Ovde je veća verovatnoća da počne nego bilo gde drugde - zaključio je Makgregor.

SAD su poslednjih meseci zabeležile rekordne stope ilegalne migracije. U decembru 2023. godine, službenici granične službe zabeležili su 302 hiljade ilegalnih prelazaka granice, što je najveći broj u jednom mesecu. Takođe, rekordni broj ilegalnih prelazaka zabeležen je tokom sve tri godine mandata predsednika Džoa Bajdena.