04.07.2024.

16:24

Foto: pritnskrin

Planeta

Apokalipsa u Grčkoj! Stravične scene iz Soluna: Kiša poplavila ulice, gromovi pucaju (FOTO/VIDEO)

Posebno dramatično je bilo u Solunu gde je bujična voda ozbiljno ometala saobraćaj, pa čak i nosila sa sobom kontejner za smeće i druge predmete.

- Solun danas. Vreme je nepredvidivo i ne postoji grad na svetu u kome ne može da se desi nekoliko sati haosa, nažalost - napisao je na društvenoj mreži Iks Ilija Životić, profesor bezbednosti sa Instituta za bezbednost FIM, podelivši snimak iz Soluna.

Informer

 

Povodom očekivanog nevremena, inače, juče se oglasio i ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilias, a turistima je upućeno upozorenje u vidu SMS poruke.

Informer

 

Već sada je u velikom broju slučajeva došlo do poplava, dok udari gromova izazvali požare, usled čega su vatrogasci imali pune ruke posla. Mreža Nacionalne opservatorije Atine je u roku od dva sata zabeležila preko 400 udara groma.

Kiša slabijeg intenziteta pada i dalje, a ranije su obilne kiše padale u Dionisu, Agios Stefanosu i Spati. Obilna kiša pala je tokom podneva i u Elefsini.

Komisija za procenu rizika juče je održala hitan sastanak, a sastao se i koordinator Civilne zaštite, s obzirom na opasne vremenske pojave.