Autor: Informer.rs

05.07.2024.

17:45

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Putin zagrmeo! Zelenski hoće da ide do kraja u korist Zapada, ne zanima ga mir!

Vidimo da Kijev nije spreman da odustane od vođenja rata do kraja, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u izjavi novinarima posle razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Rusija vidi nespremnost Ukrajine da probleme rešava pregovorima, dodao je ruski predsednik.

- Ukrajinski sponzori nastavljaju da pokušavaju da iskoriste ovu zemlju i njen narod kao ' ovna za udaranje ', žrtvu konfrontacije sa Rusijom - rekao je Putin.

Mađarska obećala saradnju sa Rusijom

Na istoj konferenciji za novinare, Viktor Orban je rekao da će nastaviti da radi sa Rusijom i Ukrajinom na postizanju mira, dodajući da su njihove pozicije predaleke jedna od druge.

Bio sam u Kijevu , sada sam u Moskvi. Iz iskustva sam shvatio da su pozicije dve strane veoma udaljene jedna od druge.

- Mnogo je koraka koje treba preduzeti da bismo se približili kraju Ali, mi smo napravili najvažniji korak uspostavili smo kontakt i ja ću nastaviti da radim u tom pravcu - rekao je on posle sastanka sa Vladimirom Putinom i dodao da je razgovor bio otvoren i iskren.

Dvojica lidera su razmenila mišljenja i o stanju u odnosima između Rusije i Evropske unije, koji su trenutno na najnižoj tački “, dodao je ruski predsednik.

Moskva ceni Orbanovu posetu i posmatra je kao pokušaj da se obnovi dijalog između Rusije i EU i da mu se da dodatni zamah, rekao je Putin.