Autor: Informer.rs

06.07.2024.

22:07

Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Planeta

Sada je gotovo! Bajdenu stigla nova poruka od demokrata! Evo šta ga čeka!

Tokom protekle nedelje, nekoliko drugih medija je tvrdilo da pritisak na Bajdena raste iznutra stranke, ali sadašnji predsednik kopa za petama.

Sumnje oko toga da li je 81-godišnjak mentalno i fizički sposoban da vodi zemlju još četiri godine porasle su od njegovog prekida nastupa u televizijskoj debati protiv republikanskog rivala Donalda Trampa prošle nedelje.

Bajden je delovao slabašno i zbunjeno tokom celog susreta – nešto što su on i njegova kampanja pripisali hladnoći i umoru od putovanja.

U svom članku u petak, Post je citirao pismo kao „s poštovanjem“ pozivajući Bajdena da se „povuče sa reizbora zarad naše demokratije i budućnosti naše nacije“.

Informer

 

U molbi su se citirale „pretnje koje predstavlja drugi mandat Donalda Trampa“ i savetovao se Bajden da „zacementira svoje nasleđe prenošenjem baklje – baš kao što je to učinio Džordž Vašington“.

Prema pisanju lista, među 168 potpisnika su Kristi Volton, snaja milijarder osnivača Volmarta, kao i investitor milijarder Majk Novograc i profesor Pravnog fakulteta sa Harvarda Lorens Lesig, među mnogim drugim visokim poslovnim rukovodiocima i akademicima.

Govoreći za Njujork Tajms u sredu, suosnivač Netflika Rid Hejstings je tvrdio da „Bajden mora da se povuče kako bi dozvolio snažnom demokratskom lideru da pobedi Trampa i da nas sačuva bezbedne i prosperitetne“.

Informer

 

U članku se navodi da, iako je Hejstings bio jedan od prvih velikih demokratskih donatora koji je javno ispoljio svoju frustraciju, mnogi njegovi vršnjaci privatno izražavaju slične zabrinutosti.

Istog dana, drugi veliki donator Demokratske partije, Čarls Majers, predsednik Signum Global Advisors-a, rekao je za Blumberg nadzor da Bajden ima „četiri do pet dana“ da dokaže da je sposoban da nastavi trku za reizbor.

Predsednik je, međutim, odbacio sve predloge da treba da se povuče.

- Dozvolite mi da kažem ovo što jasnije mogu, što jednostavnije i direktnije mogu: ja bežim... niko me ne gura. Ne idem -  insistirao je političar tokom razgovora sa članovima kampanje u sredu.