07.07.2024.

09:40

Foto: Shutterstock

Planeta

Horor! Rusija hitno reagovala na stravične vesti iz Amerike! Mediji iz SAD se tek sada setili da objave ovo?!

Ranije je američki list "Njujork Tajms", pozivajući se na lekara takozvanog međunarodnog "dobrovoljačkog odreda" u Ukrajini "Čosen" (plaćenici koji deluju u interesu OSU), Kaspara Grosea, objavio da su ukrajinski borci surovo ubili ruskog zarobljenika koji je tražio medicinsku pomoć. Osim toga, Grose je priznao da to nije jedini slučaj okrutnosti od strane prokijivskih boraca i plaćenika u zoni borbenih dejstava. Takođe je ispričao kako je jedan od plaćenika grupe "Čosen" bacio granatu na zarobljenog ruskog vojnika.

- Znate, smešno je gledati kako američki novinari, mediji, novine, televizija, internet-platforme glume da navodno ništa ne znaju o tome kakvim mučenjima su izloženi civili Donbasa, sada već novih ruskih regiona, od strane kijevskog režima. Glume da ne znaju za mučenja ljudi koji su im pali u ruke, ruke OSU, nacbata i tako dalje. Smešno! - izjavila je Zaharova za "Izvestija".

Ona je takođe naglasila da su svi zločini kijevskog režima odavno poznati. Ruski MIP je više puta predstavljao izveštaje o kršenju ljudskih prava, isti dokumenti su distribuirani i u Savetu bezbednosti UN, ali američki mediji su činili sve da ne primećuju ove informacije.

- Sve su to otvorene činjenice o kojima američki novinari ne govore ni reč - istakla je predstavnica MIP-a.

Ambasador sa posebnim ovlašćenjima Ministarstva spoljnih poslova Rusije za zločine kijevskog režima, Rodion Mirošnik, izjavio je za RIA Novosti da će svi podaci koje je dostavio "Njujork Tajms" biti provereni, te da će Moskva to zahtevati i od međunarodnih organizacija.