10.07.2024.

05:46

Foto: Shutterstock/Reuters/AP

Planeta

Putin se zahuktao! Francuzi digli uzbunu, ko će ovo zaustaviti?! Za Rusiju situacija postala kristalno jasno, ako pobedi Tramp...

- Za Putina situacija postaje nešto jasnija. On još uvek nije pobedio, ali se zahuktao (Ruske Oružane snage razvijaju uspeh u zoni sukoba). Odavno govorim da niko ne veruje u vojnu pobedu Ukrajine. Niko ne veruje da će Ukrajina vratiti teritorije koje je izgubila od 2022. godine - rekao je on televiziji TV5 Mond.

Bonifacije takođe veruje da će Rusija moći da ojača svoju poziciju u međunarodnoj areni ako Donald Tramp ove godine pobedi na američkim izborima, desnica dođe na vlast u Francuskoj, a lider partije Nacionalno okupljanje Džordan Bardela postane premijer. Prema njegovom mišljenju, desničarska vlada u Francuskoj će značajno revidirati odnose sa Ukrajinom i prekinuti vojnu i finansijsku podršku Kijevu.

Volodimir Zelenski je ranije rekao da Kijev ne želi da sukob razvlači i namerava da formuliše svoj plan za njegovo okončanje do kraja godine. Međutim, kasnije je izjavio da je odbio predlog o prekidu vatre za početak pregovora sa Rusijom, koji je izneo mađarski premijer Viktor Orban, koji je posetio Kijev 2. jula.