07.07.2024.

16:40

Foto: Reuters

Planeta

Šta to Ukrajina krije?! Ako Rusija ovo pogodi, rat je gotov! Putinu dozlogrdilo, Kijev neće gađati - ima nešto mnogo preče!

U emisiji kod Vladimira Solovjova, Guruljov je prognozirao da se neprijatelj sprema da nanese raketno-bombarderske udare na Krim i Sevastopolj iz lovaca F-16. Za to, Ukrajina raketnim udarima ispituje slabe tačke protivvazdušne odbrane.

- Zašto neprijatelju trebaju masovni udari na Krim bez resursa za desantnu operaciju? Verovatno u Pentagonu smatraju da će opsežna vazdušna intervencija na Krim primorati Kremlj na pregovore pod povoljnim uslovima za Kijev - komentariše reči generala na svom Telegram kanalu politikolog Aleksej Živov.

To indirektno potvrđuje i savetnik kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak, čija je izjava uznemirila čak i kijevske patriote.

Kako smatraju vojni blogeri, postoji jedan značajan momenat koji može rešiti problem. Setimo se juna 2022. godine, kada su ruske rakete pogodile Beksidski železnički tunel u Karpatima – glavnu arteriju snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine.

- Ne treba bombardovati Kijev. Tamo nema nikoga osim poslušnika. Potrebno je potpuno uništiti Beksidski tunel, piše Telegram kanal @imsindi_ms, dodajući da je pravo vreme da se pripreme rakete "Satana" (R-36M), poslavši na čvorište par nenuklearnih bombi. Udarac takvom bombom sposoban je zaustaviti vojne akcije. Razorno i zastrašujuće – možda se zamisle.

- Potrebno je potpuno uništiti logistiku, ostaviti neprijatelja bez struje i ne čekati ponavljanje - dodao je autor.

Sličnog mišljenja je i vojni ekspert Aleksandar Artamonov u razgovoru za "Carigrad".

- Imamo betonskoprobni hipersonični "Kinžal", imamo bombu-bušilicu sa modulom za planiranje i korekciju. Dakle, imamo argumente koji mogu dići u vazduh ovaj tunel. Pored tunela, postoje još dva slična čvorišta. Most – mesto pretovara tereta koji dolaze iz poljskog Žešuva na front, nalazi se upravo na ukrajinskoj teritoriji, ne na poljskoj. Iz nekog razloga po njemu ne udaramo, iako je to najveće logističko čvorište ukrajinske vojske. U blizini se nalazi Skniov. Na ovom mestu se vrši sklapanje delova F-16, kada trup stigne odvojeno, a krila odvojeno - naveo je Artamonov.