07.07.2024.

22:30

Foto: Tanjug/AP/Telegram

Planeta

(FOTO) Panika na Zapadu, kakvu je ovo zver od oružja Rusija lansirala u pogon!?

Nebo-M koristi kombinaciju radara VHF, L i S/Ks opsega, omogućavajući mu da otkrije širok spektar ciljeva, uključujući stelt avione, balističke rakete i dronove. Ova višepojasna sposobnost je ključna za prepoznavanje različitih vrsta pretnji i njihovo efikasno praćenje.

Sistem se može pohvaliti izuzetnim dometom detekcije do 600 km za avione i 1.500 km za balističke rakete. Ovaj domet ga čini ključnim sredstvom za rano upozoravanje i protivvazdušnu odbranu, omogućavajući brzu reakciju na potencijalne pretnje.

Nebo-M može efikasno da prati više ciljeva istovremeno, pružajući tačne informacije za sisteme protivvazdušne odbrane i svest o situaciji. Ova sposobnost je od suštinskog značaja za koordinaciju odbrambenih akcija i minimiziranje rizika od napada.

Višepojasni pristup sistema i napredne tehnike obrade signala su posebno dizajnirani da se suprotstave stealth tehnologijama. Ova sposobnost čini Nebo-M vrednim alatom za identifikaciju i angažovanje aviona koji se slabo uočavaju, čime se povećava efikasnost protivvazdušne odbrane.

Nebo-M je montiran na mobilne platforme, omogućavajući brzo raspoređivanje i premeštanje. Ova karakteristika poboljšava njegovu operativnu fleksibilnost u različitim okruženjima, omogućavajući mu da se prilagodi brzo promenljivim uslovima na terenu.

Nebo-M može neprimetno da se integriše sa drugim sistemima protivvazdušne odbrane, obezbeđujući sveobuhvatnu mrežu protivvazdušne odbrane. Ova integracija omogućava koordinisanu odbranu i povećava efikasnost odbrambenih sistema.