08.07.2024.

13:40

Foto: reuters

Planeta

Oglasila se vojska! Rusija izvela brutalan udar pred NATO samit! Otkriveno šta je bila prava meta u prestonici Ukrajine!

"Ciljevi napada su ostvareni. Mete su pogođene", navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, "apsolutno su neistinite izjave predstavnika kijevskog režima da je, navodno, to bio namerni raketni napad Rusije na civilne ciljeve".

"Brojne objavljene fotografije i video snimci iz Kijeva jasno potvrđuju činjenicu da je do razaranja došlo nakon pada ukrajinske rakete PVO, lansirane iz protivvazdušnog raketnog sistema unutar grada", objasnili su u ministarstvu.

Oni su podsetili da se se slične histerije kijevskog režima dešavaju već nekoliko godina i svaki put uoči sledećeg susreta (samita) njihovih pokrovitelja iz NATO-a.

"Svrha ovakvih provokacija je da se nastavi finansiranje kijevskog režima i rata do poslednjeg Ukrajinca", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Podsetimo, ruske snage jutros su napale Kijev hipersoničnim projektilima. Vojni zavod „Artem“ u Kijevu, jedan od glavnih proizvođača raketnog naoružanja za Oružane snage Ukrajine, bio je meta napada, tvrde ruski ratni reporteri.