08.07.2024.

20:55

Foto: Foto: Printscreen

Planeta

Ukrajinske "Markale"! Zapad i Kijev podmeću Rusiji napad na dečju bolnicu?! Scenario već isproban protiv Srba u Sarajevu?!

Naravno, ekspresno i kao po komandi javili su se gotovo svi lideri Zapada, od Berlina i Pariza, pa do Londona i SAD. Svi su "užasnuti zbog raketnog napada na dečju bolnicu" i naravno nemaju "ni trunku sumnje da je za to odgovorna Moskva"!     

Njihove reči podrške i žalosti mogu se svesti na poruku tipa: Rusija nemilosrdno gađa ukrajinske civile. Ukrajini je hitno potrebna protivvazdušna odbrana. Svi oni koji su krivi za ruske ratne zločine biće izvedeni pred lice pravde. Ova varvarska dela, usmerena protiv dečje bolnice, treba da se dodaju listi ratnih zločina za koje će Rusija morati da odgovara. Ovo je tragičan podsetnik zašto naša podrška Ukrajini mora da se nastavi i poveća. Rusija ne može i ne treba da pobedi u ovom ratu. 

E sad, šta kako Moskva zaista nije odgovorna za taj napad?! Ne podseća li vas ovo na "slučaj Markale" kada je Srbima podmetnut masakr civila na pijaci u Sarajevu, što je proizvelo bestijalno divljanje NATO avijacije po srpskim položajima oko Sarajeva, ali na teritoriji celokupne BiH! 

Zapad nije zanimalo čak ni to što je fotografisana  "jedna osoba kako sa prozora zgrade baca minobacačku granatu" na Markale, a fotografiju je  pokazao američki obaveštajac" tokom suđenja generalu Ratku Mladiću. Uzalud su bili i nalazi nekoliko nezavisnih timova istražitelja, uključujući eksperte Ujedinjenih nacija, koji su utvrdili da ne postoje konkretni dokazi da su minobacački projektili u oba masakra ispaljeni sa srpskih položaja...

Samo Rusi nisu nejaki Srbi, a Zapadu bi se propaganda mogla obiti o glavu! Mada, nema sumnje da će zločin nad civilima iskoristiti kao sredstvo da Rusiju i Putina dodatno prikažu kao zločince, a  Ukrajimu kao žrtvu.

Moskva je brzo reagovala na priču Kijeva i Zapada. Zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri svetskoj organizaciji Dmitrij Poljanski poručuje kako se Moskva raduje sednici SB UN gde će upoznati svetsku javnost sa činjenicama koje apsolutno ne potvrđuju ukrajinsku i zapadnu verziju  incidenta. I Ministarstvo spoljnih poslova (MIP) Ruske Federacije nazvalo je neistinitim izjave ukrajinskih vlasti o navodnom namernom raketnom napadu na bolnicu. 

Diplomatsko odeljenje je naglasilo da fotografije i video snimci sa mesta događaja potvrđuju da je bolnica iništena usled pada ukrajinske PVO rakete. A Ministarstvo odbrane je najnoviju "histeriju" kijevskog režima objasnilo predstojećim samitom NATO-a.

U međuvremenu, zamenica šefa Odbora Ukrajinske Rade za odbranu i bezbednost Marijana Bezuglaja optužila komandu Vazduhoplovstva OSU da laže kad je reč o napadu na bolnicu Okmatit. Javio se i ratni izveštač Aleksandar Kots. I on tvrdi da Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) laže kada kaže da su napad na dečju bolnicu u Kijevu izvršile krstareće rakete Kh-101. 

- Ovo je laž, što dokazuju video snimci raketa koje su snimili lokalni stanovnici. Na video snimku se vidi da su udar najverovatnije izvele zapadne protivvazdušne vodene rakete iz sistema PVO Patriot i NASAMS. Konkretno, na ovom video snimku možete videti kako jedna od raketa pada negde u stambenoj zoni. Ovo nije "Kalibar" ili Ks-22 - piše Kots na svom Telegram kanalu.

Broni vojni analitičari smatraju da je reč o dobro osmišljenoj zaveri kako bi Kijev dobio dozvolu da koristi oružje koje mu isporučuju njegovi partneri i njime gađa ciljeve duboko u Rusiji. Ko posle ovoga na Zapadu i SAD sada sme da zabrani Kijevu da gađa Moskvu, naprimer!

Posledice bi mogle biti fatalne, ali koga briga za to?!  

Informer

 

Ukrajina će uzvratiti na ruski raketni udaru kada je poginulo najmanje 36 ljudi, a oštećena je i dečja bolnica u Kijevu, kaže predsednik Volodimir Zelenski i poručuje saveznicima Kijeva da daju čvrst odgovor na napad Rusije, prenosi Rojters.
- Mi ćemo uzvratiti tim ljudima, daćemo snažan odgovor sa naše strane Rusiji, svakako. Pitanje našim partnerima je: da li oni mogu da odgovore - rekao je on.
Naglasio je da Kijev treba da bude u mogućnosti da koristi oružje koje mu isporučuju njegovi partneri u cilju gađanja lokacija u Rusiji sa kojih su navodno pokrenuti napadi. Poručio je da Zapad mora da odobri korišćenje njegovog oružja na teritoriji Rusije, ili saveznici ''žele opet da vide ovakve napade''.