09.07.2024.

06:15

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Rusi razaraju sve! FAB-3000 doleteo i na Njujork! Stravična eksplozija zbrisala zgradu, kamen na kamenu nije ostao!

"Fabrika fenola koja se nalazi u centru naselja je tvrdi orah odbrane Oružanih snaga Ukrajine. Napad na industrijsku lokaciju je težak zadatak s obzirom na to da je fabrika okružena rekom Krivoj Torec", navodi ruski Telegram kanal "Readovka" i dodaje da će trupe koje napreduju iz dva pravca pokušati da preseku naselje na dva dela.

"Readovka" navodi da je ukrajinska komanda zbog kritične situacije odlučila da na taj deo fronta prebaci rezerve iz Volčanska i okoline.

"Oružane snage Ukrajine preduzele su očajnički korak iz straha od kolapsa fronta nakon zauzimanja Njujorka od strane ruske vojske", navodi kanal.

Selo Njujork nalazi se inače desetak kilometara južno od strateški važnog grada Torecka prema kome ruske trupe napreduju i sa istoka. "Readovka" navodi da su ruske trupe napredovale duž železničke pruge i da su u Severnom zauzeli petospratnice.

"Ostalo je nešto više od 500 metara do rudnika Severna što će dovesti do sloma ukrajinske odbrane na istoku torecke aglomeracije", navodi "Readovka".

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine navodi da ruska ofanziva na toreckom pravcu ne prestaje i da situacija kod Njujorka zabrinjava.

"Ruska avijacija aktivno radi. Još jedan FAB je pogodio Katerinivce. Naši položaji u blizini oblasti Njujorka gađani su sa 16 vazdušnih projektila", navodi ukrajinska vojska.

Ruske trupe su u Donjeckoj oblasti tokom vikenda, podsetimo, osvojile sela Čigari i Sokol.