09.07.2024.

10:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Težak poraz! Rusija "iskanderom" razvalila kolonu vojnih vozila! Veliki broj mrtvih, sprženo 20 kamiona za transport municije!

Prema saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, u napadu je uništeno skladište artiljerijske municije, 20 vozila za transport municije i oko 65 vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Uništenje skladišta municije značajno umanjuje sposobnost ukrajinskih snaga da efikasno odgovore na dalji napad.

 
$bp("Brid_20511106", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1697986"});

Napad raketama "iskander", koje su poznate po svojoj preciznosti i razornoj moći, bio je deo šire koordinisane akcije koja uključuje i druge vojne operacije u regionu. 

Situacija u Sumskoj oblasti ostaje napeta, s obzirom na to da su ukrajinske snage ranije izvele nekoliko napada na ruske pozicije u regionu. Prema izveštajima, ukrajinske snage su koristile dronove i artiljeriju za napade na civilne i vojne ciljeve u oblastima pod kontrolom Rusije. Ovi napadi doveli su do značajnih šteta, uključujući uništenje infrastrukture i povećanje broja žrtava.

Nedavno je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski negirao tvrdnje da su ruske snage zauzele bilo koje selo u Sumskoj oblasti, tvrdeći da su ukrajinske snage u potpunosti kontrolisale region i uništile ruske sabotažne grupe.

Međutim, ruske operacije u regionu i dalje predstavljaju značajan izazov za ukrajinsku odbranu, koja se suočava s nedostatkom ljudstva i municije​