16.07.2024.

00:00

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Nestvarne scene! Rusi poslali robote na Ukrajince, nastao masakr! Artiljerija nije mogla, "Škorpion-M" do nogu potukao neprijatelja!

- "Skorpion-M" je korišćen tokom napada na nekoliko neprijateljskih uporišta. Nakon artiljerijskog napada, robotizovani dronovi su poslati prema neprijateljskim položajima, gde su uništili ciljeve. U tom procesu, nekoliko uporišta je prešlo pod kontrolu ruske vojske rekao je "Šmelj".

On je naglasio da se "Skorpion-M" koristi u situacijama kada je artiljeriji teško da precizno pogodi neprijateljske ciljeve. Osim toga, ovi dronovi privlače pažnju ukrajinskih snaga, olakšavajući rad jurišnih jedinica.

- Prema radio-presretnutim komunikacijama neprijatelja, podrška ukrajinskih snaga se povukla na svoje položaje nakon što su otkrili 'Skorpion-M'. Tokom napada na uporišta, nije bilo gubitaka niti ranjenih među našim vojnicima - dodao je vojnik.

Početkom juna, Ministarstvo odbrane Rusije izvestilo je RIA Novosti da su vojnici grupe "Centar" prvi put upotrebili zemaljski bespilotni robotizovani kompleks "Žaba". Ovaj kompleks se sastoji od četvorotočkaške platforme na daljinsko upravljanje, sa nosivošću do 30 kilograma. Upravlja se putem daljinskog kontrolera i specijalnih naočara, a operaciju izvode tri vojnika.