09.07.2024.

12:40

Foto: Printscreen/Bild

Planeta

(VIDEO) Kreće klanica! Naredna dva meseca će biti najbrutalnija! Putin i Zelenski Orbanu dali isti stravičan odgovor!

On je otkrio šta mu je Putin rekao unutar zidina Kremlja, a svoju „misiju“ opravdava navodnom eskalacijom na bojnom polju.

Prokomentarisao je za Bild svoje razgovore sa Zelenskim i Putinom.

- Obojici sam postavio isto pitanje. Pitao sam oba šefa država (Zelenskog i Putina, op.a.) da li postoji šansa da pristanu na privremeno primirje koje bi ubrzalo mirovne pregovore. Da krenemo od prekida vatre. Jer u ovom trenutku svi su razmišljaju u drugom pravcu, oni prvo žele da postignu mirovni sporazum, a tek onda da proglase primirje - rekao je Orban.

- I Rusi i Ukrajinci odgovorili su isto: Primirje je u interesu neprijatelja jer će tokom primirja imati vremena da se reorganizuju i pripreme za nastavak rata - dodao je mađarski premijer

Kako je Orban za Bild istakao razgovori sa suprotstavljenim stranama u ratu jasno su mu pokazali da će naredna dva ili tri meseca biti brutalnija nego što mislimo. Kako je rekao situacija na frontu će biti još gora.

- U narednih nekoliko meseci stvari će se pogoršati na frontu. Rusija ima više oružja i Rusi su odlučniji. Tako da će energija sukoba, broj mrtvih, broj žrtava biti brutalniji nego u poslednjih sedam meseci, iako je i period pre toga bio veoma brutalan - kazao je mađarski premijer.

- Ne raspravljam se o tome ko je u pravu, a ko nije. Jer moj cilj je mir i prekid vatre - zaključio je Orban.