09.07.2024.

13:14

Foto: Reuters

Planeta

Zelenski pobesneo zbog snimka Modija i Putina! Kako je ovo mogao da uradi?! Snimak iz Moskve razbesneo Kijev! (FOTO, VIDEO)

- Sutra ćemo imati zvaničan razgovor, ali danas možemo mirno da razgovaramo u ovom domaćem okruženju, verovatno o istim temama o kojima ćemo sutra razgovarati, samo što je sada nezvanično - rekao je Putin Modiju, preneo je TASS.

Indijski premijer Narendra Modi stigao je danas u dvodnevnu posetu Moskvi.

Modi će se sutra takođe sastati sa indijskom zajednicom u Rusiji, položiti venac na Grob Neznanog vojnika i posetiti izložbu u Moskvi.

Pre dolaska u Moskvu, indijski premijer je poručio da se raduje boravku u Rusiji i sastanku sa Putinom, koga je nazvao prijateljem.

Prilikom susreta sinoć Modi i Putin su se prijateljski zagrlili dva puta, što je u Kijevu izazvalo haos. Naime, odmah se oglasio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekavši da je "veliko razočarenje i razarajući udarac za mirovne napore to što lider najveće svetske demokratije grli najkrvavijeg zločinca na svetu na takav dan u Moskvi".

Zelenski je aludirao na jučerašnji jeziv napad Rusije na Kijev, kada je, kako se navodi, ruska raketa KH-101 pogodila dečiju bolnicu. Stradalo je 27 ljudi, a 117 je povređeno.