09.07.2024.

13:24

Foto: Reuters

Planeta

Vašington na aparatima! Indija se otrgla kontroli, pale udarne odluke!

- Kada čuje reč 'Rusija', prvo što padne na pamet svakom Indijcu je 'naš saputnik u sreći i tuzi'. Rusija je pravi prijatelj Indije - istakao je Modi.

Kako je naveo, u Rusiji je ponekad temperatura ispod nule, ali u odnosima Indije i Rusije temperatura je uvek pozitivna.

Modi je otkrio da će Indija otvoriti dva nova konzulata u Rusiji, u Kazanju i Jekaterinburgu.

- Odlučili smo da otvorimo nove konzulate u Kazanju i Jekaterinburgu, što će doprineti razvoju turizma i poslovne trgovine. Olakšaće putovanja i poslovnu saradnju - naveo je.

On je prethodno zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na prijemu u njegovoj rezidenciji u Novo-Ogarevu i izrazio nadu u jačanje prijateljstva između zemalja.

- Zahvaljujem se predsedniku Putinu što me je primio u Novo-Ogarevu. Radujem se sutrašnjim razgovorima, koji će nesumnjivo doprineti daljem jačanju prijateljstva između Indije i Rusije - napisao je indijski premijer na Iksu.

Informer

 

Ruski predsednik i indijski premijer stigli su na Međunarodnu izložbu i forum "Rusija" u Izložbu dostignuća narodne privrede (VDNK).

Lideri razgeldaju paviljon "Atom", čija izložba govori o istoriji razvoja atomske energije od početka sovjetskog atomskog projekta do danas.

Naime, izložba je juče zvanično završena, ali je i dalje u paviljonima.

Kako je ranije saopštio "Rosatom", državna korporacija razgovara o izgradnji još šest nuklearnih blokova velike snage i nuklearnih elektrana male snage u Indiji.