10.07.2024.

09:06

Foto: Foto: Shutterstock

Planeta

Drama u Moskvi! Pokušali da ubiju visoke oficire! Paket bombe poslate na kuće zvaničnika, FSB izveo hitnu akciju!

"Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije osujetila je pokušaje ukrajinskih specijalnih službi da izvrše terorističke napade na tri visoka zvaničnika Ministarstva odbrane Ruske Federacije u gradu Moskvi", navodi se u saopštenju.

Zadržan je državljanin Rusije, rođen 1994. godine, koji je po zadatku ukrajinske vojne obaveštajne službe "preko kurirskih službi organizovao dostavu tri eksplozivna uređaja velike snage, maskiranih kao poklon paketi, na adrese stanovanja rukovodilaca odeljenja ruskog ministarstva odbrane u Moskvi, navodi FSB.

Osumnjičeni je priznao da ga je u maju 2024. godine regrutovao pripadnik ukrajinske vojne obaveštajne službe i da je pristao da izvrši zadatke povezane s pripremom terorističkih akata na teritoriji Rusije za novčanu naknadu.

"Eksplozivni uređaji trebalo je da budu aktivirani nakon što kuriri potvrde isporuku paketa primaocima", dodali su iz FSB-a.

Protiv osumnjičenog je moskovsko glavno tužilaštvo pokrenulo i vodi krivični postupak zbog pokušaja terorističkog akta i nezakonitog prometa eksplozivnih materijala i uređaja.