17.07.2024.

05:00

Foto: Foto: Shutterstock, PngWing

Planeta

Kako ovo?! Dešavanja u Rusiji iznenadila Zapad! Ovome se nisu nadali: Krenuli da ruše Putina, a onda se dogodio neočekivan preokret!

- Zapad se nadao da će provociranjem Rusije i odgovorom na njenu ofanzivu sankcijama velikih razmera izazvati potpuni kolaps sistema i promenu režima - rekao je Bo u intervjuu za "Dialogue Works".

Prema njegovim rečima, problem sa Zapadom je što nije uzeo u obzir mnoge aspekte situacije, te njegov plan nije funkcionisao.

- Ako proučavate sve aspekte onoga što se dešava, vidite da se ništa nije desilo od onog što je Zapad očekivao - dodao je Bo.

Bo je takođe istakao da je u svojoj knjizi „Operacija Z“, kao i u oktobru 2022. godine, predvideo da je to bila lažna pretpostavka i da će rezultat biti suprotan od očekivanog.

- Upravo to vidimo dve godine kasnije. Ako analizirate strukturu ruske privrede i društva, vidite zašto je Zapad promašio sa svojim planovima - objasnio je Bo.

On je naglasio da Rusi, kada su napadnuti, reagiraju vrlo odlučno.

- Kada dođe do terorističkog napada, kao što je napad na Sevastopolj, koji je, strogo govoreći, teroristički po prirodi, reakcija Rusije je takva da bi čak i bili spremni započeti nuklearni rat - zaključio je Bo.