10.07.2024.

14:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Šokantan snimak iz Ukrajine! Svet gleda i ne veruje: Ruske trotinetske snage love dronove, ništa slično dosad nije viđeno!

Ova metoda se pokazala efikasnom za obaranje dronova, koji se najlakše ruše lovačkim puškama sa sačmom.

Na Avdejevskom pravcu često se viđaju vojnici na trotinetima s puškama, koji brzo menjaju pozicije kako bi obarali neprijateljske dronove.

Prema izveštajima sa terena, ovakva improvizacija omogućava brzu reakciju i mobilnost, što je ključno u trenutnim uslovima borbe.

 
$bp("Brid_20607338", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1699047"});

Improvizacija na ukrajinskom frontu

Ovo nije jedina improvizacija koju koriste ukrajinske snage. Na frontu su zabeleženi i drugi primeri prilagođavanja i korišćenja nekonvencionalnih sredstava:

Motocikli: Ruski i ukrajinski vojnici često koriste motocikle za brzo kretanje po terenu, izbegavanje artiljerijskih napada i brzo premještanje malih jedinica.

Oklopna vozila: U nedostatku savremenih oklopnih vozila, često se preuređuju civilna vozila, poput kamiona i SUV vozila, dodajući im oklopne ploče za zaštitu od metaka i šrapnela.

Dronovi: Korišćenje komercijalnih dronova sa improvizovanim bombama postalo je uobičajena praksa na obe strane, omogućavajući precizne udare na neprijateljske položaje bez direktnog izlaganja vojnika opasnosti.