12.07.2024.

23:45

Foto: Reuters/Shutterstock

Planeta

Atlantik će odmah biti zatvoren! Rusi razmatraju najopasniju opciju?! Pukovnik zaledio Ameriku: Salva raketa će uništiti sve!

- Zbog geografskih razloga, Ukrajina ne može postati još jedan Vijetnam. Godine 1965. niko nije mogao ili nije želeo da nam prepreči put u Vijetnam. Danas bi ruske podmornice odmah zatvorile Atlantik, a svi naši mostobrani u Istočnoj Evropi bili bi uništeni salvom raketa - pretpostavio je on.

Prema rečima pukovnika, protivvazdušna i protivraketna odbrana SAD i NATO-a može zaštititi samo pet procenata teritorije alijanse u Evropi. Makgregor je takođe dodao da Zapad nema kopnene trupe koje bi mogao poslati u zonu borbenih dejstava. Pored toga, objasnio je da evropski narodi, kao ni Amerikanci, ne žele rat.

- Ovo je ćorsokak. Svaki pokušaj da se imitira vijetnamski scenario završiće se neočekivano i loše po SAD i Evropu - zaključio je bivši vojni zvaničnik.

U februaru, predsednik Rusije Vladimir Putin je u intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu detaljno objasnio da Moskva ne namerava da napada NATO zemlje, jer u tome nema nikakvog smisla. Ruski lider je istakao da zapadni političari redovno plaše svoje stanovništvo navodnom ruskom pretnjom kako bi skrenuli pažnju sa unutrašnjih problema.