15.07.2024.

05:34

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Dolazi pakao! Rusija reagovala na udarne planove NATO za Balkan! NATO ne odustaje od totalne dominacije - obračun je neizbežan?!

On se osvrnuo na planove Alijanse da sarađuje sa zemljama crnomorskog regiona i Zapadnim Balkanom.

- Izaziva žaljenje to što Alijansa nema nikakvu agendu osim pitanja povezanih sa sopstvenom dominacijom ili sa težnjama da dominiraju u svetu - ocenio je Rjabkov.

Kako je dodao, tužno je što su lideri NATO „lišeni sposobnosti da gledaju u budućnost“.

- Trebalo bi da shvate, bar iz iskustva poslednjih godina, da propadaju njihovi pokušaji da svima okolo diktiraju kako da žive. Da nije te manične sklonosti ka ucenama i pritiscima, mnoge krize bi mogle biti izbegnute, uključujući glavni izvor tragedija koje se dešavaju u Ukrajini i oko nje, koji se krije, pre svega, u agresivnoj politici i agresivnoj prirodi NATO koju predvode SAD. Istrajni su u svojim zabludama, u svom sopstvenom grehu. Ali biće kažnjeni. Mislim da će sud istorije pokazati da je ta politika osuđena na propast - rekao je Rjabkov.

U završnoj deklaraciji samita NATO navodi se da je Zapadni Balkan od strateškog značaja za Alijansu i da će nastaviti da aktivno sarađuje sa zemljama regiona.